Evropa kapituluje a ustupuje na všech frontách

(1.4.2016)
Do řad Daeše odešlo bojovat z Evropy několik tisíc lidí. Tím pádem se nám naskýtá otázka, kolik takzvaných spících teroristů se momentálně infiltrovalo v aktuální migrační vlně a čeká na příkaz, kdy udeřit v jednotlivých evropských městech. V Praze nevyjímaje. Musíme si uvědomit, že tisíce lidí z migrační vlny nebylo vůbec zaevidováno. O to těžší mají tajné služby konkrétních evropských států ztíženou pozici sledování potancionálních teroristů v Evropě. Ihned po sérii atentátů v Bruselu si měli evropští politici položit jednu zásadní otázku. „Kdo nese odpovědnost za teroristické útoky v Bruselu?“
Odpověď je jednoznačná. Odpovědnost by měli vyvodit ti politici, kteří svými politickými rozhodnutími podporují terorismus. Vina padá i na ty, kteří jsou stoupenci migrační politiky otevřených dveří, neboť je prokázáno, že teroristé využívají současnou migrační vlnu k proniknutí do Evropy. Už se neválčí jen v Sýrii a Lybii. Ale válčí se v Evropě a to už delší dobu. A konvenčními zbraněmi se v Evropě neválčí. To jsme mohli vidět v listopadu roku 2015 v Paříži a teď i v Bruselu. Pokud chce Evropa přežít, tak by se už měla konečně rozhodovat racionálně. Byl jsem v Bruselu. Den předtím jsem byl dokonce i v metru, kde se udál teroristický čin. Viděl jsem, že každou evropskou instituci hlídají vojáci se samopalama. Ale hlídkují i na ulicích, policisté nevyjímaje. A přesto se udál masakr v Bruselu. Vojáci a policisté se samopalama s jedním rezervním zásobníkem nebudou nikdy schopni odrazit teroristické útočníky. Není to v jejich silách. Vojáci je neodradí. Jen lid se bude cítit bezpečněji. Ale jen do té doby, než se opět něco stane. Když jsem se několikrát procházel v ulicích Bruselu. Toto město je známe svou rozmanitostí kultur a otevřenou politikou „multi – kulti“. V Bruselu je zajímavé, že každé druhé mužské jméno novorozence je Mohamed. Je načase, aby si politici i v Belgii přiznali, že mnoho tamních muslimů patří k teroristickým skupinám. Je sice teď „populární“ být velkým liberálním demokratem, ale toto lid neochrání, ba naopak. Viz Paříž a Brusel.

Nová migrační vlna nás čeká. Tentokrát z Lybie, kde podle odhadů čeká přes 400 tisíc takzvaných uprchlíků. Není vyloučeno, že migrační vlna z Lybie nebude opět promísena bojovníky z Islámského státu. Jak bude reagovat EU na tuto vlnu? Opět je všechny pustí do Evropy a posléze je rozmístí do členských států Evropské unie? Takové bude řešení? Už teď by politici Evropské unie měli řešit i Lybii a ne až problém nastane. Vždyť EU může lybijský problém řešit i humanitárně a to přímo v Lybii. Prostředky na to jsou. Musí být učiněna jakákoli opatření, která by zamezila vstupu migrantů z této země. Není od věci zdůraznit, odkud pocházejí zbraně, se kterými zabíjejí teroristé v Evropě. Většina zbraní je z Balkánu. A proto doporučuji k přečtení názor europoslance Zdechovského (k přečtení zde). Taktéž doporučuji vystoupení Vojtěcha Filipa v Poslanecké sněmovně, který jasně říká, že válka proti Evropě začala dávno, nejpozději v dubnu 1999 napadením Jugoslávie. (Vystoupení Vojtěcha Filipa ke shlédnutí zde).

Bohužel za další ohrožení Evropy se dá pokládat i bezvízový styk s Tureckem, což velkou měrou ohrozí vnitřní bezpečnost EU. Evropa musí přežít. A je načase s tím něco konečně dělat. Tím chci říct, že „pevnost Evropa“ se nesmí stát jen pouhou frází, ale realitou, která nás ochrání. Jiné východisko není. Alespoň zatím. A jak se zachoval premiér Sobotka po teroristických útocích v Bruselu? Radši si připomeňme, jak se nezachoval. Nezachoval se jako polská vláda, která jasně řekla, že země nepřijme uprchlíky, jak slíbila předchozí vláda. Premiérka Beata Szydlová argumentuje teroristickými útoky z Bruselu a tím, že mezi uprchlíky mohou být teroristé. Nelze jinak, než souhlasit s postojem polské vlády. To, co se stalo loni v Paříži a teď v Bruselu může zanedlouho potkat i Prahu, či jiné tuzemské město. Bohužel, taková je situace.
Velké poděkování patří našim europoslancům, jmenovitě paní Konečné, Maštálkovi a Kohlíčkovi, kteří opravdu si uvědomují aktuální bezpečnostní situaci a dle toho jednají na půdě Evropského parlamentu.

autor: Petr Cvalín