Seznamte se s filmovou tvorbou Libora Veselého

(29.1.2015)

Libor Veselý je spoluautorem několika amatérských filmů. Záhady Krysařova kraje je představení okolí města Vyškova z pohledu záhad. Film je trochu parodie na všelijaké záhady. Malíř švestkových knedlíků je trochu dokument o jednom malíři abstraktních obrazů. Jmenuje se Pier, čte se pjér a pjéry jsou na Moravě švestkové knedlíky. Vyškov v proměnách času je film vytvořený z rozpohybovaných fotografií. Lóže vyvrhelovo je klip skupiny Defeated, vytvořený podle jejich přání s naší invencí. Vyškov turistický průvodce je průvodce. Poslední film je krátký film studentky žurnalistiky o mě a mém cvičení jógy. Na Humanartu je několik ukázek z malé části mé tvorby v oblasti literatury.

Záhady Krysařova kraje - Kroměříž / krajská soutěž Český lvíček II. místo. Promítán KKD Vyškov, Vagonclub Vyškov a Muzeum Vyškov, TIC Vyškov, U Arnošta Frýdek - Místek.

Malíř švestkových knedlíků - Film obdržel v roce 2007 ocenění: Pardubický filmový podzim /II. místo/, krajská soutěž Český lvíček Kroměříž /III. místo/, ARS film amatérů Kroměříž /III. místo - mezinárodní festival amatérských filmů. Finále Český lvíček Ústí nad Orlicí /Čestné uznání/, PAF Praha /Cena za experiment/, atd.

Vyškov v proměnách času - Krajské kolo CSNFT ČR Kroměříž Čestné uznání 2009: Festival PAF Praha Cena za dokument Ex Aequo 2009: Protivínský videofilm Čestné uznání za dokumentární film.

Dokument byl promítán ve Vagonclubu, Muzeum Vyškov, TIC Vyškov, Region tour 2011 expozice Vyškova.

Vyškov turistický průvodce - Promítání Region tour 2012 expozice Jihomoravského kraje - Vyškov, průběžně promítání v TIC ve Vyškově.

Odkaz na stránkách města Vyškov, kino Sokolský dům Vyškov a jiné instituce.

Filmy je možné zdarma stáhnout na webových stránkách www.ulozto.cz/

Všechny filmy jsou promítány v autobusech CK Brtník a psalo se o nich v tisku v regionálním i celostátním, zájemci o ně jsou také ze zahraničí.

Se svolením autora:

autor: Libor Veselý