Mladí KSČMVzdělávání

Vzdělávání

Vzdělávání mladých členů strany a sympatizantů

Vzdělávání mladých členů strany a sympatizantů (9.9.2015) Chcete vědět, co je ten Marxismus?

Kde se vlastně vzali komunisté?

Zajímají vás vztahy ve společnosti?

Chcete se připravit na vystupování na veřejnosti?

Na všechno co jste chtěli vědět a báli jste se zeptat, vám dá odpovědi dvouletý kurz, který probíhá od září do června.

V prvním ročníku jsou přednášeny marxistické disciplíny (ML filozofie, politická ekonomie a historie komunistického hnutí. Přednášky a semináře jsou doplněny o aktuální politická témata).

V druhém ročníku jsou přednášky více zaměřeny na konkrétní politickou praxi (sociologie, psychologie, právo, volební systém, mezinárodní politika, bezpečnostní a branná politika, environmentální politika a další).

Lektorský kolektiv doplňují přednášející europoslanci i poslanci PČR za KSČM.

Přednášky probíhají souběžně jednou za měsíc v sobotu od 9:00 do 14:45 hod. Na MěV KSČM v Brně, Křenová 67.

V letošním roce je otevřen i kurz „Praktické politiky“, který si klade za cíl pomáhat začínajícím, nebo potenciálním zastupitelům. Je určen nejen absolventům dvouletého kurzu, ale i těm, kteří o tento kurz mají zájem. Je otevřen členům KSČM, ale i bezpartijním na našich kandidátkách.

Do 1. ročníku, stejně jako do kurzu „Praktické politiky, se můžete přihlásit u s. Anny Štofanové, vedoucí lektorského sboru a.stofanova@seznam.cz nebo na tel. 737 666 985. (Nebo také na MěV KSČM v Brně, na OV Brno-venkov u s. Zdeňka Zimoly, který je zodpovědný za KV KSČM. Můžete přijít i přímo na první přednášky!

Více informací:

Sobotní Univerzita Jana Švermy v Praze a Ostravě